Entra en vigor el nou sistema de tarifes de Renfe, que inclou bitllets de baix cost

Talgo 350
Es premiarà la compra de bitllets online amb importants descomptes de fins al 60% i es podrà viatjar a Madrid per només 26 euros.

Acaba d’entrar en vigor el nou sistema tarifari de Renfe que permet importants descomptes segons els sistema de compra de bitllets.

Cinc noves tarifes

A partir d’ara hi ha cinc tipus de tarifes:

  • General: equival a l’actual tarifa general, sense descompte, i permet la possibilitat de reservar plaça.
  • Anada i tornada: es correspon amb la tarifa d’anada i tornada actual i s’aplica un 20% de descompte per assegurar la tornada.
  • Pont AVE: és un bitllet obert per a un trajecte que es pot usar durant un any. No exigeix antel·lació en la compra, no té costos de canvi i si el client decideix anul·lar el bitllet abans d’un any se li retornarà la totalitat de l’import pagat. Renfe es compromet a mantenir una sèrie de places a tots els trens per atendre aquest tipus de demanda.
  • Estrella: aquest bitllet permet al clients obtenir descomptes d’un 40% sempre que la compra es realitzi amb una antel·lació mínima de set dies. Permet realitzar canvis (abans de set dies de la data del viatge) i hi haurà un cost d’un 15% si és per a un tren que circuli el mateix dia i del 20% si és per a una altra data. En els set dies anterior al viatge, el bitllet no pot ser canviat però sí anul·lat, amb un cost d’un 30% sobre el preu de compra.
  • Web: És una tarifa promocional, amb descomptes de fins al 60%. Permetrà, amb una antel·lació mínima de quinze dies, comprar bitllets de classe turista o lliteres en els trens determinats per Renfe. No admet canvis, tot i que sí anul·lacions que impliquen un cost del 50% del preu del bitllet.

Bitllets de baix cost: tarifes Estrella i Web

Aquestes dues tarifes són les més econòmiques i estaran disponibles en tots els trens d’Alta Velocitat i Llarga Distància. Hi haurà més places disponibles en les franges horàries menys ocupades, per tant, els majors beneficiats seran aquells viatgers que no necesitin arribar a una hora determinada i puguin ajustar el seu horari.

Renfe habilitarà cada dia fins a 100.000 places que es vendran amb tarifes Estrella i Web, les de baix cost, que el client tindrà més possibilitats de poder adquirir quan abans realitzi la compra.

Aquestes places promocionals estaran disponibles a tots els trens.

Viatges Barcelona-Madrid des de 26 euros

Amb aquestes noves tarifes, l’oferta de preus dels trens Alvia Madrid-Barcelona oscil·la entre els 26,3 euros (tarifa web) i els 65,8 euros (tarifa general), passant pels 39,5 euros de la tarifa estrella.