Presentació de l’acord entre TMB i el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova per a la restauració de l’únic tramvia de via estreta de Barcelona que es conserva

El passat dimarts 16 de juliol de 2024 es va presentar l’acord de cessió per part de TMB al Museu del Ferrocarril a Móra la Nova de l’únic tramvia de via estreta de Barcelona que es conserva per dur a terme la seva restauració.

L’acte va ser conduït pel conseller delegat de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Xavier Flores, i el director del Museu del Ferrocarril a Móra la Nova, Jordi Sasplugas.

El CEO de TMB Xavier Flores, el director del Museu a Móra, Jordi Sasplugas i l’alcalde de Móra la Nova, Carlos Trinchan. /Foto: TMB

El tramvia 358 que ha estat cedit va ser fabricat per l’empresa aragonesa Carde y Escoriaza, es va posar en marxa l’any 1904 i es va retirar del servei l’any 1960. L’any 1940 l’empresa Tranvías de Barcelona li va fer una primera transformació que va conservar el seu aspecte habitual exteriorment. La intenció dels responsables del Museu és que el vehicle, un cop restaurat, serveixi per unir els diferents espais museístics gràcies al tram d’un quilòmetre de via estreta que s’està construint a la instal·lació.